Colaborarea cu un avocat – pentru societăți comerciale

Când are firma nevoie de un avocat? Aflați din rândurile următoare de ce această colaborare este una importantă.

Indiferent că vorbim despre firme la început de drum sau de unele cu experiență și îndelungată existență, colaborarea cu un avocat este o practică recomandată. Vorbim astfel din rațiuni economice și nu numai.

Uneori, această colaborare face diferența dintre eșec și succes

Mai mult decât o activitate în sine pe care cei din cadrul unei societăți o practică, adică prestarea unor servicii, există și aspecte administrative. Adică multă birocrație, legată în principal de legislația în vigoare. Implicit în redactarea contractelor ar fi bine să consultați un avocat. Expertiza unei persoane calificate va face diferența. Cum? Veți lua decizii asumate, în cunoștință de cauză, veți ține cont de toate avantajele ce țin de interesele voastre, vă asigurați că nu încălcați nicicum prevederile legislative.

În multe din cazuri, antreprenorii consideră că a colabora cu un avocat se impune ca măsură când situația o cere. Adică când există un proces, când intervin neînțelegeri cu diverși colaboratori sau angajați. Dar avocatul în sine poate fi și un partener strategic înainte de a ajunge în astfel de situații.

Recomandăm:

  • Colaborarea cu un avocat încă din faza de deschidere a unei societăți comerciale, pentru a evita omiterea unor aspecte legale.
  • Consiliere pentru întocmirea actelor, redactarea documentelor juridice.
  • Să apelați la un avocat înainte de a ajunge în instanță cu eventuale neînțelegeri între parteneri de afaceri sau cu angajații.

Un alt caz în care avocatul este necesar – executarea silită

Știați că puteți depune contestație la executarea silită împotriva societății sau a administratorului acesteia? Această procedură este una similară cu o contestație împotriva executării silite pentru persoanele fizice. Chiar dacă a început această procedură de executare silită, avocatul vă poate ajuta să analizați legalitatea acestor acte de executare.

Firmele sau persoanele fizice autorizate pot avea astfel de situații din cauza datoriilor, fie ele la furnizori, la stat, la instituții bancare etc. Formele sub care poate fi efectuată executarea silită se referă la poprirea sumelor de bani sau prin sechestrul asigurător.

Avocatul vă poate sfătui despre situații salvatoare – spre exemplu suspendarea executării silite. O abordare care vă ajută să deblocați imediat conturile. Consilierea, să aflați dupa cat timp se prescrie o executare silita și nu numai, va face diferența în parcursul activității voastre. Termenul de prescriere a executării silite este de 3 ani. Până atunci însă, din diverse motive neplata datoriilor poate duce la:

  • Blocarea conturilor firmei.
  • Falimentarea firmei.
  • Imposibilitatea de plată a furnizorilor.

În concluzie, blocarea activității per total și imposibilitatea de a plăti taxe.

Când și în ce condiții să fie depusă contestația la executarea silită, tot avocatul vă poate sfătui. Îndrumarea în temeiul legii este poate unul dintre cele mai importante aspecte pentru a colabora cu un avocat. Nu uitați că vă puteți programa și pentru consiliere juridică online, pentru că uneori face diferența și timpul de reacție pe care îl aveți față de diverse acțiuni juridice în care vă veți afla.

Sună acum
SAU

Programează o consultație juridică

Call Now Button